Internet Explorer 9

Mediální haló kolem nového prohlížeče od MS dopadlo i na mě a řekl jsem si, že za zkoušku nového prohlížeče nic nedám. Pobavil mě už google, který na dotaz „explorer 9“ nevrátil mezi prvními odkazy nabídku ke stažení, ale nějaké více či méně relevantní recenze. První zajímavý odkaz je až sedmý, a jde o nabídku stažení RC verze.

No nic proklikl jsem se na web MS a co nevidím ono to automaticky nevybralo verzi podle mého OS a jazyka, ale hloupě se to ptalo. Jak kdyby si to nedokázal odvodit z dat co mu Chrome tak jako tak posílá.

Další veselé čtení je 9 důvodů proř používat IE9.

  1. Celková rychlost – no dobře už to není taková tragédie jako v minulosti (nevím jestli poslední IE co jsem zkoušel byla sedmička nebo osmička, ale rozhodně to byla obluda pomalá)
  2. Zjednodušený vzhled – okoukali vzhled od ostatních, trochu ho pomněnili a vydávají to za převratnou novinku. S vzhledem vypouštějícím menu přišla kdysi dávno tuším Opera a pak Chrome.
  3. Přístup k oblíbeným webům na jedno kliknutí – funkce pro lamy nekomentuju
  4. Spojení vyhledávacího pole a Adresy – tak schválně jak dlouho bude trvat než to bude mít i FF. Tuto prudce návykovou funkci mi ukázal Honza v nějaké prehistorické verzi mozilly (co já vím 1.2 nebo tak něco) tak někdy kolem roku 2005. Pak Mozilla přestala vydávat Mozilla Suite a naprosto nepochopitelně tuto skvělou vychytávku do FF nedala. To to trvalo.
  5. Přepracovaná stránka nová záložka – nekomentuju
  6. Integrace do widlí – aby né když je to vobojí vod MS a při instalaci to chce restart komplu.
  7. Vylepšená správa doplňků – nezajímavé, nezkoušel jsem
  8. Pomoc s ochranou soukromí – vyzkouším později.
  9. Udržení pořádku ve stažených souborech – tak to chci vidět.

Tak to by jako první dojmy mohlo stačit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Software. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.